Les calateas: de l’Amazones al teu menjador

Plantes

Blog Grup La Rasa

 
Les Calateas s’originen en les profundes selves de l’Amazones, a Amèrica del Sud. Allí creixen en la rica capa d’ombra, sota la vegetació. Per tant, estan acostumats a un ambient humit i la llum del dia limitat, la qual cosa es tradueix que, pot ser feliç en la teva llar en condicions sense massa llum solar. No només són feliços a la sala d’estar o el menjador, sinó també en la cambra de bany, passadís o habitació per  exemple.

La Calatea és una planta fàcil, però té un parell d’exigències en la seva cura. La planta ha d’estar a l’interior (15º/23º) i la llum solar ha d’estar filtrada (orientació a l’oest o darrere d’una cortina). També els agrada una mica d’aigua un parell de vegades a la setmana i que les polvoritzin regularment. D’aquesta forma podràs gaudir de les belles fulles durant molt temps.

Fulles que es mouen: de fulles n’hi ha ondades, acanalades, arrodonides, ovalades…decorades amb bells estampats. Aquestes fulles no només són impressionants, sinó que també criden l’atenció pel seu moviment. Tan aviat surt el sol s’obren i s’estenen per captar la llum i a la nit es tanquen de nou, amb un suau murmuri. En algunes varietats sembla que hi ha “ulls” en les fulles (igual que les plomes d’un paó); per això que a la Calathea  també la hi coneix com la planta del paó. Hi ha Calateas amb flors, com la Crocata, amb flors grogues i taronges.

La Calathea és reconeguda també com una planta d’interior molt purificadora de l’aire. Això contribueix a tenir una llar més saludable. No els agraden els corrents d’aire o fum, mira d’evitar-ho. La Calathea no té set a l’hivern, per la qual cosa no cal donar-li tanta aigua. Només polvoritzar-la.