4 plantes per un estiu sense mosquits

Consells

Blog Grup La Rasa

Voleu conèixer 4 plantes per un estiu sense mosquits? Amb l’arribada del bon temps, els mosquits es converteixen en uns convidats no desitjats a les nostres terrasses i jardins. Però no et preocupis, perquè la natura ens ofereix solucions efectives i estètiques per combatre aquests molestos insectes. Avui volem parlar-te de 4 plantes que, a més de ser boniques, t’ajudaran a mantenir els mosquits ben lluny.

1. Alfàbrega (Ocimum basilicum)

L’alfàbrega és una de les herbes més efectives per repel·lir els mosquits. El seu aroma intens és insuportable per a ells, però deliciós per a nosaltres. És ideal per tenir-la en testos al balcó o a la taula del jardí.
L’alfàbrega de fulla gran també ens servirà per donar un toc especial a les nostres amanides i salses. Imagina’t cuinant amb les seves fulles fresques mentre gaudeixes d’una tarda d’estiu sense mosquits!

Consells:

  • L’alfàbrega adora el sol, així que posa-la en un lloc ben assolellat. Necessita almenys 6 hores de sol directe al dia.
  • Mantingues el sòl humit però ben drenat. Rega-la regularment i no deixis que el terra s’assequi completament entre regs. Evita que les fulles es mullin durant el reg per prevenir malalties fúngiques.

2. Citronel·la (Cymbopogon nardus)

La citronel·la és la reina de les plantes antimosquits. Quan pensem en estius sense mosquits, pensem en la citronel·la. El seu aroma cítric refrescant és perfecte per col·locar en testos al voltant de les zones de descans.
La seva olor característica la trobarem en una gran varietat d’espelmes i perfums que igualment ens serviran per dir adéu als mosquits.

Consells:

  • Necessita molta llum solar. Busca-li un racó ben il·luminat, ja que prefereix almenys 6-8 hores de sol directe al dia.
  • Rega-la amb regularitat, però assegura’t que el terra tingui un bon drenatge per evitar entollaments. La citronella prefereix un sòl lleugerament humit.

3. Gerani Antimosquits (Pelargonium citrosum)

El gerani antimosquits, també conegut com a gerani de la citronel·la, és una altra excel·lent opció per repel·lir mosquits. Amb les seves fulles fragants i flors atractives, és perfecte per afegir color al teu jardí o balcó.

Consells:

  • Prefereix llocs amb llum solar indirecta o parcial. Pot tolerar el sol directe, però en climes molt calorosos, és millor oferir-li una mica d’ombra durant les hores més caloroses del dia.
  • Mantingueu el sòl lleugerament humit, però eviteu l’excés d’aigua. El gerani antimosquits prefereix un reg moderat.

4. Lavanda (Lavandula angustifolia)

Qui no estima la lavanda? Amb les seves flors color porpre i la seva fragància relaxant, aquesta planta no només repel·leix mosquits, sinó que també transforma el teu espai en un paradís d’aromes. A més, les seves propietats calmants són un extra afegit.

Consells:

  • Prefereix molta llum solar directa, almenys 6 hores al dia. Col·loca-la en un lloc assolellat per obtenir els millors resultats.
  • Necessita un terra ben drenat i poc reg. No la reguis en excés per evitar que les arrels es podreixin. Deixa que el sòl s’assequi completament entre regs.

Amb aquestes 4 plantes antimosquits, transforma el teu espai verd en un oasi sense mosquits! Incorporar aquestes plantes al teu jardí o balcó no només t’ajudarà a mantenir els mosquits a ratlla, sinó que també aportarà bellesa i frescor al teu entorn.

Visita’ns al nostre centre de jardineria i descobreix més plantes i consells per fer del teu espai un lloc acollidor i lliure de mosquits. Estem aquí per ajudar-te a aconseguir-ho!

Ens trobareu a Garden GaiàGarden Tapioles