5 beneficis de la jardineria a l’aire lliure que milloraran la teva vida

Consells

Blog Grup La Rasa

Avui us volem parlar d’un tema que ens apassiona: tenir un jardí o un balcó amb plantes i cuidar-les. Si encara no us heu animat a transformar el vostre espai exterior en un petit oasi verd, aquí us deixem 5 beneficis de la jardineria a l’aire lliure que milloraran la vostra vida!

Millora la salut física.

Cuidar plantes és una activitat que us manté en moviment. Des d’arreglar les jardineres fins a regar les plantes, us ajudarà a estar actius físicament i a millorar la vostra coordinació.
A més, passar temps a l’aire lliure augmenta l’exposició a la llum solar, essencial per a la producció de vitamina D, que és important per a la salut dels ossos i el sistema immune.

Reducció de l’estrès.

Les plantes tenen un efecte sorprenent sobre el nostre estat d’ànim. Tenir un espai verd ajuda a reduir l’estrès i a millorar l’humor. Dedicar temps a cuidar les plantes pot ser una forma excel·lent de desconnectar de les preocupacions diàries i trobar moments de calma i tranquil·litat.

Millora de la qualitat de l’aire exterior.

Les plantes a l’aire lliure no només embelleixen l’entorn, sinó que també contribueixen a millorar la qualitat de l’aire. Les plantes absorbeixen diòxid de carboni i alliberen oxigen, ajudant a mantenir l’aire fresc i net. A més, algunes plantes poden actuar com a barreres naturals contra el pol·len i la pols.

Augment de la productivitat.

Tenir un espai verd pot augmentar la vostra concentració i productivitat. Tenir un jardí ben cuidat pot oferir-vos un espai perfecte per a les pauses, permetent-vos desconnectar momentàniament de les tasques i tornar amb energies renovades. El contacte amb la natura i l’aire fresc poden reduir el nivell d’estrès i augmentar la creativitat.

Connexió amb la natura.

Cuidar plantes és una forma excel·lent d’aprendre sobre la natura i els cicles de la vida. A més, us permet establir una connexió més profunda amb el medi ambient. Veure créixer les vostres plantes i comprendre les seves necessitats us farà sentir més connectats amb la natura i us proporcionarà una gran satisfacció personal.

Ara que ja heu vist que tot són aventatges, us donem tres consells pràctics per començar…

  • Tria les plantes adequades: Si no teniu gaire experiència, comenceu amb plantes fàcils de cuidar, com les suculentes o els cactus. Si teniu més espai, les plantes aromàtiques com l’alfàbrega o la menta són una opció fantàstica.
  • La ubicació és clau: Observeu quanta llum solar rep el vostre espai i trieu les plantes en conseqüència. Les plantes d’ombra no sobreviuran sota el sol directe, i viceversa.
  •  Regar amb seny: Cada planta té les seves necessitats. Una bona regla és comprovar la humitat de la terra amb el dit. Si està seca, és hora de regar.

Animeu-vos a crear un racó verd al vostre jardí o balcó. No hi ha res com veure créixer les vostres plantes i gaudir de tots aquests avantatges.

Mans a la terra i a gaudir de la natura a casa!