Calluna: cures i curiositats d’una planta de tardor.

Consells, Plantes

Blog Grup La Rasa


Descobreix les cures i curiositats d’una planta pintada de tardor.
La Calluna vulgaris, coneguda com a bruc d’Escòcia, és una planta perenne que il·lumina els jardins amb els seus tons rosats, liles i blancs durant l’estiu i la tardor. És un arbust petit que pot créixer fins a una alçada d’aproximadament 20 a 50 centímetres i que s’adapta perfectament al clima del Baix Gaià. Les branques de la Calluna estan cobertes de petites fulles i produeix flors en forma de campana.

Cures de la Calluna

La Calluna és una planta resistent, però necessita atenció:

  1. Sòl: Prefereix sòls ben drenats i àcids. Assegura’t que l’emplaçament on plantis la Calluna ofereix aquestes condicions òptimes.
  2. Llum: Pot créixer en zones assolellades o parcialment ombrejades.
  3. Reg: Durant els primers mesos després de la plantació, és crucial regar de manera regular per ajudar a les arrels a establir-se. A la tardor-hivern no necessitarà tanta aigua.
  4. Poda: Després de la floració, realitza una poda lleugera per mantenir la forma i estimular el creixement de noves branques.
  5. Adob: A la primavera estiu. Opta per un adob equilibrat i de lenta alliberació dissenyat per a plantes àcides per assegurar un creixement i una floració òptims.

Curiositats. Sabies que…

→ En jardineria és popular per la seva resistència i bellesa.
→ Les abelles produeixen mel amb un sabor distintiu de les seves flors.
→ Les seves branques es fan servir en la creació d’artesanies.
→ Ajuda a regenerar els ecosistemes després d’incendis forestals.

Cultivar la calluna és una experiència gratificant i, amb les cures adequades, aquesta planta pot ser una presència admirada al teu jardí. Aprofita la seva versatilitat i descobreix tot el que té per oferir-te!