Crisantems: Cures i curiositats de les margarides de tardor

Plantes

Blog Grup La Rasa

Època de crisantems! Us deixem cures i curiositats d’aquestes “margarides de tardor,” una elecció magnífica per als jardins durant aquests mesos.
Es tracta de plantes perennes, que gràcies a la seva àmplia gamma de colors, que inclouen tons com el groc viu, el rosa suau, el lila profund i el blanc pur, omplen els espais exteriors proporcionant elegància i vitalitat.

Cures dels crisantems

Per assegurar-te que els teus crisantems floreixin en tot el seu esplendor, cal tenir en compte les seves necessitats. Aquí tens algunes pautes per cuidar-los:

Sòl: Els crisantems prefereixen sòls ben drenats, evita terres que tendeixin a acumular aigua.

Llum: Situa’ls en una zona lluminosa per afavorir la floració, però evitant el sol directe de migdia.

Reg: El reg ideal és cada vegada que vegem que la terra s’està assecant, per saber-ho pots posar un dit o bastonet a la terra i si veus que la terra interior està seca vol dir que toca tornar a regar. Evita tant la sequera com l’entollament.

Poda: Treure les flors i fulles seques a mesura que en vagi tenint.

Adob: Adobar amb un adob per plantes amb flor, sobretot en el període de floració.

Curiositats. Sabies que…

→ En moltes cultures, els crisantems simbolitzen la felicitat i la longevitat, i se’ls considera portadors de bona sort.
→ Les flors dels crisantems tenen un aroma suau i agradable que pot omplir l’aire de frescor.
→ Aquestes flors es fan servir a la medicina tradicional per les seves propietats beneficioses.
→ Els crisantems han estat conreats durant segles i segueixen sent una de les flors més apreciades pel seu atractiu estètic.

Als nostres centres d’Altafulla i el Catllar podràs passejar entre la seva àmplia gama de colors. Gaudeix de tot el que aquestes ‘margarides de tardor’ poden aportar al teu jardí, no només en bellesa sinó també en significat i elegància.