La poda: un operació vital

Consells

Blog Grup La Rasa

La setmana passada vam penjar una de les seccions de jardineria de l’Espai Obert d’Altafulla Ràdio en què en Joan Maria Vidal, gerent del Garden Gaià, parlava de les arrels. En aquest post escoltareu més informació sobre aquesta part de l’arbre, però també us introduireu en l’art de la poda, una operació molt important i que influeix molt en el futur de l’arbre. Al final del programa podreu saber una mica més sobre l’herba de Sant Joan i la relació que té amb el curry.
El tamany de les arrels va en relació al tamany de l’arbre. Els arbres aixequen sovint el  paviment de les voreres o carrers i carreteres, i això depèn de la poda que s’hi aplica. Al llarg dels anys aixequen perquè les arrels s’engreixen. El pi ho aixeca tot, parets i tot i s’abonyeguen les carreteres a causa del gran tamany de les seves arrels. Les moreres, fan molta ombra i poques arrels, tot i que quan ja tenen trenta o quaranta anys esquerden el paviment. El pruner, lent de creixement, també acaba trencant el paviment, per exemple,.
No s’ha de podar tant com sovint es fa i no tallar sempre pel mateix lloc, afavorint que s’engreixin per altres parts. És un procés que dura tres anys.
Si heu de comprar un arbre, que sigui petit, el millor és que tingui una edat màxima de cinc anys. Arrelarà millor i tindrà més resistència. A partir d’aquí, cal podar amb l’objectiu de donar la forma que volem. Aquí teniu el podcast.