L’agenda del jardí del mes de novembre.

Consells

Blog Grup La Rasa

Des de Grup la Rasa us oferim l’agenda del jardí de novembre, el mes que marca la transició cap a la temporada d’hivern al jardí. Mentre les temperatures baixen i els dies es fan més curts, encara hi ha molta feina gratificant per fer.

Les estrelles de novembre: pensament, crisantem, piracanta i escimònia

A novembre, el jardí continua oferint un espectacle de colors i textures úniques amb les seves estrelles de la temporada. El pensament, amb les seves flors delicades en una àmplia gamma de colors, omple el jardí de vida. El crisantem, amb les seves flors elegants i variades, complementa aquest mosaic de novembre. La piracanta, coneguda per les seves brillants baies i fulles verdes, il·lumina el jardí amb el seu color roig intens. L’escimònia, amb les seves fulles brillants i els rams de fruits, aporta una bellesa única al paisatge de tardor. Aquestes plantes fan d’aquest mes un moment màgic al jardí, oferint una paleta de colors i textures que captiven els sentits i celebren la tardor.

No t’oblidis de…

PODAR: Treure les branques seques i mal orientades de pereres, pomeres i altres caducifòlies. També de les trepadores (inclosos rosers). Unta les ferides amb pasta cicatritzant.

REGAR: Suspèn el reg del jardí, excepte si no plou. Cotinua regant els testos, però amb menor freqüència.

PLANTAR I TRASPLANTAR: Quan les caducifòlies han perdut les fulles és el moment ideal per plantar-les o trasplantar-les.

PROTEGIR: Cobreix amb escorça de pi, palla o compost, el peu de les plantes per protegir les arrels del fred. Utilitza proteccions per a les més delicades.

Consells pel jardí de novembre

  • Donat que el novembre és un mes ventós, revisa els tutors dels arbres i les subjeccions de les trepadores.
  • Protegeix del fred a les plantes més sensibles com les acabades de plantar.
  • Disminueix el reg d’algunes plantes d’interior, però conserva la humitat de l’ambient.
  • Enterra els bulbs d’amarillis i jacints per tenir flors per Nadal.

Amb aquesta agenda del jardí de novembre, podràs aprofitar per connectar amb la majestuositat de la natura.

Voleu més idees? us deixem enllaç a l’agenda Verde es vida de novembre