L’agenda del jardí del mes d’octubre.

Consells

Blog Grup La Rasa

Des de Grup la Rasa us oferim l’agenda del jardí del mes d’octubre, un mes per celebrar la tardor, que marca un canvi en el nostre jardí. Les fulles comencen a canviar de color, les temperatures disminueixen i la natura es prepara per a l’arribada de l’hivern.

Les estrelles de l’octubre: Cyclamen, aster, nandina  i zinnia

A l’octubre, el jardí es transforma en un mosaic de colors i textures gràcies a les estrelles de la temporada. El cyclamen ens sedueix amb les seves flors delicades i elegants, mentre que l’aster ens regala un espectacle impressionant de colors. La nandina domèstica, amb les seves fulles brillants i els rams de fruits, aporta una bellesa única, i la zinnia manté el jardí viu amb les seves brillants flors. Aquestes plantes fan de l’octubre un mes màgic al jardí.

Plantar i trasplantar

L’octubre és el moment oportú per plantar i trasplantar, si l’espècie ho permet, arbres i arbusts: caducifolis que hagin entrat en repòs, coníferes en cepelló, llorers, oliveres,… Les temperatures més fresques redueixen l’estrès de les plantes i afavoreixen un enraïment saludable. No oblidis fer els forats uns dies abans de plantar i comprovar que hi ha un bon drenatge. Un cop plantats, no oblidis fer un seguiment adequat per assegurar-te que prosperin de manera òptima.

Podar i adobar

Abans d’acabar l’any retalla les tanques de coníferes i perennifòlies. Elimina les branques seques o desviades per estimular un creixement saludable. Després de la poda, col·loca al peu dels arbres, arbusts o enfiladisses amb adob orgànic, enterrant-lo lleugerament i regant-lo a continuació, aquesta acció ajudarà a mantenir el sól ric i fèrtil per les teves plantes.

Consells pel jardí d’octubre

  • Aporta adob ric en potassi a les teves plantes de flor. Inspecciona-les per detectar la presència de plagues i malalties, i així poder-les tractar si cal abans del fred. Als nostres centres trobaràs el producte ideal per a cada planta.
  • Adoba periòdicament les teves plantes d’interior amb un fertilitzant dissolt en l’aigua de reg. Disminueix la freqüència de reg, però mantenint la humitat ambiental.
  • Si tens zones de gespa, l’octubre és una època ideal per sembrar herba nova o realitzar tasques de reparació.
  • Recull el fullatge i la poda, els pots aprofitar per fer compostatge i millorar la fertilitat del sól.
  • Col·loca tutors als arbres joves acabats de plantar per protegir-los del vent i el fred.

Amb aquesta agenda del jardí d’octubre, aprofitaràs el clima suau del tarragonès per gaudir d’un espai encantador on relaxar-te i contemplar la bellesa de la natura.

Voleu més idees? us deixem enllaç a l’agenda Verde es vida d’octubre