Les plantes d’interior i l’excés d’aigua: un error comú.

Consells

Blog Grup La Rasa

L’excés d’aigua en les plantes

L’excés d’aigua en les plantes d’interior és un error comú a les nostres llars. Més del 70% de les plantes que tenim a casa moren a causa d’un excés d’aigua, i això es deu a diverses raons:

1. Sovint, quan veiem que una planta té mala aparença, assumim que necessita més aigua i no considerem altres factors.

2. En regar les plantes, tendim a utilitzar una quantitat excessiva d’aigua pensant que els serà beneficiós, quan en realitat això rares vegades ho és.

3. Quan veiem una planta infectada per fongs, creiem que regant-la estem ajudant la planta a combatre la plaga per si sola, però generalment el que fem és afavorir-ne la propagació. És important recordar que hi ha fongs que afecten la planta, causant la pèrdua de fulles com els que afecten els xiprers o les gespes.

Com prevenir l’excés d’aigua en les plantes d’interior.

Ara, parlem de com evitar aquest problema i mantenir les teves plantes d’interior en condicions òptimes.

En general, quan una planta sembla estar en mal estat, independentment de la causa, sovint pensem automàticament: “necessita més aigua” i reaccionem aplicant una quantitat excessiva d’aigua. Si la planta realment necessita aigua, no és recomanable regar-la excessivament després d’haver estat seca. De fet, hauríem d’aplicar l’aigua en petites dosis i esperar a què la capa superficial del substrat s’assequi abans de tornar a regar. En cap cas hem de mantenir la planta en contacte constant amb l’aigua, com en un plat ple d’aigua perquè l’absorbeixi.

A més, les plantes són més propenses a malalties quan estan constantment humides, la qual cosa pot portar a la podridura de les arrels, el mildiu, la ferrugínia, l’oidi i altres infeccions.

Quan una planta rep massa aigua, és habitual observar que les fulles comencen a groguejar. Si aquesta sobreexposició a l’aigua persisteix, les fulles perdran la seva fermesa i aspecte saludable, tal com es mostra a la fotografia d’aquest ficus robust.

Des del Grup La Rasa, us recomanem que, sense fer passar set a les vostres plantes, les mantingueu sempre lleugerament seques abans de regar-les i que, quan ho feu, utilitzeu petites quantitats d’aigua. Acostumar les vostres plantes a passar una mica de set les farà molt més resistents tant a les altes temperatures com a possibles plagues.

Si teniu algun dubte sobre si regueu en excés les vostres plantes podeu consultar-nos en els nostres centres d’Altafulla, Tarragona i el Catllar i estarem encantats d’ajudar-vos.