Les margarides: senzilla bellesa natural.

Flors, Plantes

Blog Grup La Rasa

“M’estima… no m’estima…” aquesta senzilla cantarella ens fa pensar de seguida en les protagonistes de la nostra entrada d’avui: les margarides!  Unes de les flors més senzilles i alhora de les més populars en el món de la jardineria.
Així doncs, si sortim a passejar aquests dies de primavera de ben segur que ens en trobarem i ens captivaran amb la seva senzilla bellesa natural!

Cures de les margarides

De fàcil manteniment i poca exigència en les seves cures, les seves flors alegren i decoren cada racó. Sols has de tenir en compte:
Llum: Per una òpitma floració i benestar de la planta, les hauríem de situar a ple sol. Busca un lloc al teu jardí que rebi almenys 6 hores de sol al dia. Millor a l’exterior.
Reg: Prefereixen un reg regular, però moderat. Evita el reg excessiu, ja que podria causar problemes de pudrició a les arrels. Cada 2-3 dies a l’estiu i més espaiat a la resta de l’any.
Terreny: És important que el terreny tingui un bon drenatge i sigui ric en nutrients.
Poda: Retallar les flors descolorides regularment per fomentar la floració continua i mantenir la planta amb un aspecte net i ordenat. Retallar les tiges si volem mantenir la planta compacta i evitar que es torni massa espessa.
Adob: Fertilitzar les margarites amb un adob equilibrat cada dues setmanes durant la temporada de creixement actiu . Utilitza un adob líquid diluït en aigua per evitar sobrealimentar les plantes.

Curiositats sobre les margarides.

– Les margarides simbolitzen la innocència, la puresa i l’amor verdader.
– Malgrat la seva aparença delicada, les margarites són plantes resistents que poden sobreviure a temperatures extremes i a condicions climàtiques variables.
– El nom “margarida” deriva del grec “margaritēs”, que significa “perla”, en referència a la seva semblança a una perla blanca.
– Hi ha més de 20.000 espècies diferents de margarites, que varien en color i mida de les flors.

Amb aquestes senzilles indicacions estaràs ben preparat per cuidar les teves margarites,  i gaudir de la seva lluminosita al teu jardí.

I, si tens algun altre dubte o pregunta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Ens encantarà ajudar-te a fer florir el teu jardí!