Plantes i calefacció: 5 secrets per una bona convivència.

Consells

Blog Grup La Rasa

En aquest article t’expliquem 5 secrets perquè plantes i calefacció gaudeixin d’una bona convivència. Posa’ls en pràctica i veuràs com així et seguiran aportant tots els seus múltiples beneficis!

Tot i que al Tarragonès el fred no és molt rigorós, a mesura que baixen les temperatures exteriors, busquem que la nostra casa o oficina siguin un refugi càlid tant per nosaltres com per a les nostres estimades plantes d’interior. Per aconseguir que estiguin en les millors condicions segueix aquests senzills consells:

1. Distància òptima:

Ubica les teves plantes a una distància prudent de les fonts de calor directa, com radiadors o conductes d’aire calent. Aquesta simple mesura t’ajudarà a evitar que les fulles s’assequin a causa de l’aire calent que pot circular al seu voltant.

2. Humitat controlada:

La calefacció pot provocar un descens significatiu de la humitat ambiental, cosa que no agrada a moltes plantes d’interior. Compensa aquesta pèrdua amb pràctiques com col·locar recipients amb aigua a prop de les plantes o utilitzar humidificadors. Això ajudarà a mantenir un entorn equilibrat per al seu creixement.

3. Reg adaptat:

Amb l’augment de la temperatura interior, és possible que les plantes necessitin més aigua per compensar la pèrdua d’humitat. Observa les teves plantes de prop i ajusta el programa de reg en conseqüència. Recorda, però, que un excés d’aigua també pot ser perjudicial.

4. Girar i moure:

De tant en tant, mou i gira les teves plantes per garantir que rebin una exposició equitativa a la llum i que no estiguin massa temps exposades directament a la calor de la calefacció. Això ajudarà a mantenir-les saludables i evita la sobreexposició a temperatures extremes.

5. Fixa’t en les fulles:

Si observes que les fulles de les teves plantes comencen a cargolar-se, assecar-se o mostrar altres signes de malestar, potser cal ajustar la ubicació o augmentar la freqüència del reg. Estar alerta als canvis t’ajudarà a respondre ràpidament a les necessitats de les teves plantes.

Amb aquests senzills consells, pots assegurar una bona convivència entre les teves plantes i la calefacció, i així gaudir-les amb tota l’esplendor aquest hivern. Un equilibri entre calor i verdor crearà un ambient acollidor i saludable per a tots els seus habitants, humans o vegetals.

T’esperem als nostres centres de jardineria d’Altafulla i el Catllar, així com a la floristeria de Tarragona on podràs passejar i escollir la millor planta per casa teva.

Que aquesta temporada sigui plena de verdor i benestar!