Ponsèties reines del Nadal

Consells

Blog Grup La Rasa

Les ponsèties són les reines del Nadal! Amb la seva exquisida presència i colors vibrants, són conegudes com a símbols clàssics d’aquestes festes.

Amb les seves bràctees resplendents, aporten un toc de màgia a l’ambient festiu d’aquests dies. No obstant això, si desitgeu mantenir aquesta màgia més enllà de les festes, comprendre les necessitats i cures d’aquestes plantes és fonamental.

Consells per tenir la nostra ponsètia sana i bonica:

SÒL: Utilitza un substrat ben drenat i ric en nutrients, ja sigui en plantacions exteriors o interiors.
LLUM: Procura una ubicació lluminosa, però evitant l’exposició directa al sol.
TEMPERATURA: Prefereix un ambient fresc, amb temperatures ideals entre 15° i 20°. No les situïs prop de fonts de calor com estufes i radiadors ja que podrien perdre les seves fulles. Evita també situar-les en llocs on hi hagi corrents d’aire.
REG: Afegeix aigua temperada a la safata perquè l’absorbeixin pels forats de drenatge, passats uns 15 minuts elimina’n l’excés. Evita períodes de sequera, però tampoc deixis que el substrat estigui constantment mullat.
PODA: Retira les bràctees i fulles marcides per estimular nous brots i floracions.

Sabies que…

  • El que sovint es creu que són les flors de la ponsètia són en realitat bràctees, és a dir fulles modificades. Aquestes poden ser de color vermell, blanc, rosat… Les petites parts grogues o vermelles al centre són les veritables flors de la planta.
  • Les ponsètties són originàries de Mèxic, on creixen de manera natural i són conegudes com “Flores de Nochebuena”. Allí floreixen durant la temporada de Nadal, i la seva presència és molt comuna en celebracions nadalenques.

Acosta’t aquests dies als nostres centres d’Altafulla, Tarragona i el Catllar i gaudiràs de l’esclat de color que aporten les ponsèties! Un autèntic regal per la vista que alegrarà casa teva i la perfumarà del caliu d’aquestes festes nadalenques.