La tardor, l’època ideal per sembrar i replantar la gespa.

Consells

Blog Grup La Rasa

Comença una època ideal per a plantar o replantar gespa als nostres jardins: la tardor.

Per què sembrar a la tardor?

La tardor al Mediterrani tarragonès és la temporada ideal per sembrar i replantar la gespa. Les raons són evidents. Les temperatures suaus de la tardor i la reducció de la sequera de l’estiu proporcionen un entorn perfecte per a la germinació de les llavors i l’establiment de noves zones verdes.

Preparar el terreny.

Abans de llençar les primeres llavors, és fonamental preparar el terreny amb cura. Eliminar les males herbes i anivellar la superfície de forma uniforme són passos crucials. Això assegura que les llavors tinguin un bon contacte amb el sòl i un entorn ideal per créixer.

Quina varietat escollir?

Triar la varietat de gespa adequada és una decisió important. A la zona mediterrània de Tarragona, opcions com la Festuca o la Bermuda s’adapten bé a les condicions locals i prosperen en les temperatures suaus de la tardor.

Procediment de sembra

El procediment de sembra requereix atenció als detalls. Assegura’t de conèixer la profunditat i la distància entre les llavors, així com la freqüència d’irrigació inicial per a un èxit òptim. Trobaràs aquesta informació detallada als envasos de les llavors o pots preguntar-nos i estarem encantats d’assessorar-te.

Manteniment durant la tardor

Durant la tardor i hivern, continua monitoritzant la gespa. Mantén un ull atent a les plagues i les malalties i assegura’t que les llavors rebin la quantitat adequada d’aigua i nutrients per créixer fortes i sanes.
Aprofita també aquestes properes setmanes per adobar la gespa i fer-la més forta i resistent davant les plagues i gelades.

I un darrer consell…

Recordeu que la vostra gespa l’heu de regar de bon matí. És quan millor s’aprofita l’aigua, ja que és quan la gespa l’absorbeix i més la necessita. A més, si ho feu al vespre afavorireu l’aparició de fongs perquè la humitat quedarà durant la nit.

Esperem que aquests consells per aprofitar la tardor, l’època ideal per sembrar i replantar la gespa, us siguin d’utilitat.