Ciclàmens: la màgia de la tardor i l’hivern en una flor

Plantes

Blog Grup La Rasa

Si vols una planta amb flors a la tardor i hivern, no ho dubtis: conrea ciclàmens.  Descobriràs la màgia d’aquestes estacions en una flor!
El ciclamen, conegut com a Violeta dels Andes, és una planta que et proporcionarà més de cinc mesos de floració, donant color i vida en aquestes estacions més fredes.

Les seves impressionants flors.

El ciclamen és famós per les seves vistoses flors que venen en una gran varietat de colors, incloent tons rosats, blancs, vermells i porpres. Els seus pètals vellutats, més foscos en la base, que es pleguen cap amunt li donen una aparença única.

Cures dels ciclàmens.

Malgrat tenir fama de difícil, els ciclàmens viuen molt temps si es tenen en compte les seves necessitats:

Sòl: Podem situar-lo tant a l’exterior com a l’interior. Procurem un substrat amb un bon drenatge i ric en nutrients.
Llum: Lluminós però sense sol directe.
→ Temperatura: Situar en un lloc fresc (no més de 20° ni menys de -5°) La temperatura de la costa de Tarragona a l’hivern és ideal.
Reg: El millor és subministrar-li aigua en el plat perquè l’absorbeixi pels forats de drenatge del test, i eliminar la sobrant. El substrat no s’ha d’assecar, però l’excés d’aigua pot propiciar la podridura.
Poda: Les flors i fulles marcides han d’eliminar-se per promoure nous brots i flors.
Adob: Si notem que comença a fer les flors més petites o més escasses podem adobar-lo amb adob líquid. Sempre tenint en compte de no fer-ho en excés.

Vida i color als mesos de fred.

Així doncs, els ciclàmens són la tria perfecta per donar vida i color a la tardor i l’hivern. Amb les seves floracions vives i elegants, aquestes plantes bulboses il·luminen qualsevol espai.
Si els proporcionem les cures adequades, els ciclàmens ens recompensaran amb mesos de flors espectaculars. Amb paciència i atenció, aquestes joies hivernals aportaran gràcia i bellesa a la teva vida!
Animeu-vos a plantar-ne al vostre jardí o llar i confirmareu la certesa de la frase: Ciclàmens, la màgia de la tardor i l’hivern en una flor