Les amanides d’estiu són tot un clàssic: fresques, lleugeres i saludables. Ara bé… i si us diguéssim que poden ser també sorprenents i plenes de color? Les flors comestibles en amanides són la nova tendència que està florint (mai millor dit) a les cuines creatives. A continuació us expliquem com incorporar-les i quines són les més segures i delicioses.
Per què afegir flors a les vostres amanides?
Molt fàcil! Són un plaer per tots els sentits!
En primer lloc, color natural: les flors comestibles aporten vitalitat i elegància a qualsevol plat.
Després sabor sorprenent: dolç, picant, cítric o herbaci… cada flor té una personalitat pròpia.
I finalment, aroma delicada: algunes flors no només es mengen, també es respiren.
Les 6 flors comestibles estrella per a aquest estiu
Caputxina – De sabor atrevit i flors llampants, afegeix energia i frescor a l’amanida.
Calèndula – De color intens i gust lleugerament amarg.
Violeta i pensament – Delicades, dolces i perfectes per decorar.
Flor de ciboulet – Suau gust d’all que no deixa indiferent.
Borraja – De color blau i gust refrescant, ideal per amanides de fruita.
Romaní i farigola – Flors mediterrànies amb aroma intens.
Important: només flors comestibles de confiança
No totes les flors són aptes per al consum. Escolliu plantes comestibles cultivades sense químics.
Una bona opció és plantar-les i després collir-les del vostre propi balcó, jardí o hort urbà. N’hi ha que floreixen tot l’estiu i gaudireu cuidant-les!
5 beneficis de la jardineria a l’aire lliure que milloraran la teva vida
Inventeu amb flors del jardí!
Us animeu a fer una amanida que sembli un jardí? Amb una mica de creativitat i flors comestibles, convertiu cada àpat en una petita obra d’art natural.