L’alfàbrega és una planta versàtil que brilla tant per les seves propietats antimosquits com per ser l’ingredient clau de la salsa pesto. Coneguda també com alfabaguera, alfàbega o aufàbiga en diferents regions de Catalunya, aquesta herba aromàtica ofereix molt més que una fragància inconfusible. Aquestes dues utilitats fan que l’alfàbrega sigui imprescindible tant a la cuina com al jardí.
Alfàbrega antimosquits:
L’alfàbrega amb fulla petita és el teu aliat perfecte contra els mosquits. Plantar-ne al jardí o tenir-ne en un test a casa és una excel·lent recomanació per gaudir d’un estiu lliure de picades. Imagina’t relaxant-te a la terrassa sense preocupacions gràcies a la protecció natural d’aquesta planta!
Alfàbrega pel pesto:
L’alfàbrega amb fulla gran té una altra utilitat que fa les delícies dels amants de la cuina mediterrània. Utilitzada fresca en amanides i sopes, destaca especialment com l’ingredient estrella de la salsa pesto. Aquest condiment és ideal per donar un toc especial a qualsevol plat de pasta. A continuació, et deixem una recepta senzilla per preparar la teva pròpia salsa pesto casolana:
RECEPTA DE LA SALSA PESTO
Ingredients:
– 100 grams d’alfàbrega fresca
– 15 grams de pinyons
– 30 grams de formatge parmesà ratllat
– 1 gra d’all
– Oli d’oliva
Preparació:
1. Tritura l’all, els pinyons i una mica d’oli d’oliva amb el minipimer.
2. Afegeix-hi les fulles d’alfàbrega i torna-ho a triturar amb un rajolí més d’oli.
3. Finalment, incorpora el parmesà ratllat i bat-ho tot fins a obtenir una salsa homogènia.
Aquesta salsa pesto és perfecta per a qualsevol ocasió, aportant un sabor intens i fresc als teus plats. Així que, tant si vols mantenir els mosquits a ratlla com si desitges donar un toc especial a la teva cuina, l’alfàbrega és la planta ideal. Cultiva-la i gaudeix dels seus beneficis!