Les hortènsies: un calidoscopi de colors al jardí

Plantes

Blog Grup La Rasa

L’univers de les hortènsies és com un calidoscopi de colors al jardí, són com les muses que ens ensenyen una nova dimensió de bellesa i encant. A més, les diferents combinacions ens transporten a un paradís de colors vius i textures captivadores.
Avui, t’explicarem els secrets més ben guardats d’aquestes màgiques flors i t’oferirem consells pràctics per aconseguir un jardí que sembli sortit d’un conte de fades.

Cures de les hortènsies.

  • Llum: Les hortènsies prefereixen una espai amb semi-ombra, especialment a les zones on el sol de la tarda és més intens. Trobar un lloc amb sol matinal i ombra a la tarda és ideal per al seu creixement òptim.
  • Reg: Les hortènsies necessiten ser regades regularment, especialment durant els mesos més càlids i secs de l’estiu. És important mantenir el sòl humit, però no en excés. Un reg moderat, fent-ho a la base de la planta per evitar mullar les fulles, és la clau per mantenir-les saludables.
  • Terreny: Les hortènsies prefereixen un sòl ric, ben drenat i lleugerament àcid. És recomanable afegir matèria orgànica abans de plantar-les per millorar-ne la fertilitat i la textura.
  • Poda: Es recomana podar les flors marcides a la tardor per estimular un nou creixement i una floració més abundant a la primavera següent. També es pot realitzar una poda de formació a principis de primavera per mantenir la forma de la planta i eliminar les branques dèbils o danyades.
  • Adob: Les hortènsies poden beneficiar-se d’un adob equilibrat aplicat a principis de la primavera, abans que comenci el nou creixement. Utilitza un fertilitzant específic per a plantes acidòfiles per proporcionar els nutrients necessaris i mantenir un sòl lleugerament àcid que afavoreixi la floració saludable.

Seguint aquests consells de cura, podràs gaudir de les hortènsies en tota la seva bellesa al teu jardí.

Curiositats sobre les Hortènsies:

  • El Significat: Tradicionalment, es consideren un símbol de gratitud, elegància i emocions sinceres.
    A més, en algunes cultures, se’ls atribueix el poder de transmetre un missatge secret segons el seu color, per exemple, les blaves representarien la gratitud.
  • Varietats que canvien de color: El color de les flors d’hortènsia pot canviar segons el pH del sòl on  es cultiven. En sòls àcids, les hortènsies tendeixen a ser blaves o liles, mentre que en sòls alcalins poden ser rosades o blanques.
  • Origen: Les hortènsies són originàries de l’Àsia oriental, especialment del Japó i la Xina. La seva bellesa exòtica i la seva capacitat d’adaptació les ha convertit en un element popular a jardins de  tot el món.

Aquestes curiositats posen de manifest la riquesa i la fascinació que envolta aquesta planta tan estimada.

Un regal perfecte pel Dia de la Mare!!