Rosa de Sant Jordi: tradició i simbolisme

Celebracions i esdeveniments

Blog Grup La Rasa

Per Sant Jordi, les roses són les protagonistes indiscutibles. Aquesta flor emblemàtica no només embelleix els carrers i els jardins, sinó que també porta en ella un profund simbolisme i significat.

Simbolisme de les roses per Sant Jordi.

A més d’una bonica i nostrada tradició, regalar roses és l’expressió universal de l’amor, la passió i l’afecte.

Per Sant Jordi, aquest simbolisme es magnifica, ja que la tradició de regalar roses i llibres ens recorda la importància de l’estima i el reconeixement cap als altres. La rosa que es regala en aquest dia no només és una mostra d’amor romàntic, sinó també un gest d’amistat i gratitud cap als éssers estimats.

Significat dels diferents colors de les roses:

Cada color de rosa porta un significat profund i simbòlic, oferint una manera subtil i elegant de comunicar sentiments i emocions en el dia de Sant Jordi. A continuació et deixem algun d’aquests significats. Els coneixies?

– Vermell: És la tradicional per la diada de Sant Jordi. Simbolitza l’amor apassionat i la devoció. És el color clàssic de l’amor romàntic i l’expressió de sentiments profunds. Regalar una rosa vermella transmet un missatge d’intensitat emocional i afecte profund cap a la persona que la rep.
– Rosa: Transmet afecte, admiració i gratitud. És un color suau i tendre que reflecteix la dolçor i l’estima cap a una altra persona.
– Blanc: Representa innocència, pau i puresa. Les roses blanques són un símbol de nou començament i harmonia.
– Groc: Simbolitza amistat, joia i felicitat. És un color brillant i enèrgic que reflecteix la calidesa i la positivitat de les relacions amistoses.
– Blau: Encara que les roses blaves són rares i sovint es consideren un símbol de misteri i impossibilitat, poden representar la confiança, la calma i la profunditat emocional.

I, per acabar, si vols que les teves roses durin més dies, et deixem: 4 consells per allargar la vida dels rams de flors. 

Aquest any 2024, per Sant Jordi ens podreu trobar a:

ALTAFULLA
Garden Gaià
– Fira de Sant Jordi al carrer Marquès de Tamarit

TARRAGONA
– Rambla President Lluís Companys
– Rambla Nova

TORREDEBBARRA
– Fira de Sant Jordi Plaça Mossèn Joaquim Boronat (Plaça de les Monges)
– Garden La Rasa

EL CATLLAR
Garden Tapioles